loading...
Pjevačica Neda Ukraden jednom prilikom je ispričala - Magazin
loading...

Autorica Marina Tucaković napisala je do danas brojne hitove koji su joj unijeli tonu novca.

Dugi niz godina je razmišljala o najučinkovitijim tekstopiscima na tom području, a na njena vrata dolazi obilje pjevača.

Pjevačica Neda Ukradena čim je izjavila da je nastao njezin masovni hit “Daybreak je” iz 1980-ih.

„Pjesmu mi je napisao pokojni Đorđe Novković, a nas dvoje smo se posvađali oko naslova pjesme. Prvo smo ga poznavali pod nazivom ‘John Daybreak’, zatim ‘Milan’s Daybreak’. Konačni i krajnji model je ‘Daybreak is’. Dugoročno, poznata sam kao Marina Tucaković, koja je napisala samo jedan stih, ‘Suza je od pažnje kanila’. Taj stih urodio joj je više od 100.000 eura “, Neda je čim to rekla na poklon Glamour.

 

BONUS

Postoji nekoliko načina za uključivanje kurkume u svoju prehranu, ali same ove metode su apsolutno zdrave.

Kurkuma je postala prvo mjesto svih zdravih biljaka na svijetu! Pruža tako širok spektar zdravstvenih prednosti da je jednostavno zapanjujuće!

Kurkuma sadrži kurkumin, identificiran kao osnovni aktivni sastojak, koji postiže više od 150 potencijalno terapeutskih aktivnosti i uključuje antioksidacijska, protuupalna i antikancerogena svojstva. Na svijetu ne postoji drugi prirodni sastojak koji je učinkovitiji u smanjenju upala u tijelu od kurkume!

Ali morate biti sigurni da vaše tijelo koristi moćnu kurkumu kako treba. Da biste to učinili, morate naučiti kako ga konzumirati.

Prvo, nabavite prah kurkume u eko uzgoju, lako je pronaći i dozirati lako. Ne morate se mučiti sa svježim korijenom koji se u posljednje vrijeme može kupiti u bio trgovinama. Korijen kurkume jako sliči korijenu đumbira i slično se priprema (ista biljna obitelj).

Kurkuma je topiva u ulju, što znači da biste je trebali kombinirati s malo masti za optimalnu apsorpciju hranjivih tvari!

Obično se priprema s organskim djevičanskim kokosovim uljem ili ekstra djevičanskim maslinovim uljem. Dnevna preporučena količina kurkume bila bi od 3 g do 10 g (zbrojite direktno unošenje i dodavanje hrani), što se s vremenom može malo povećati.

Dakle, otprilike 1 žličicu kurkume preporučuje se dnevni unos za odrasle. Za maksimalan učinak trebali biste ga uzimati svakodnevno ili barem tri puta tjedno.

Starije osobe i djeca mlađa od 6 godina trebali bi prvi put smanjiti dozu u pola (1/2 čajne žličice) jednom tjedno, a zatim povećati količinu na dozu primjerenu pojedincu. Ako kurkuma izaziva probavu ili neželjene reakcije, posavjetujte se s liječnikom.

Važno: Kombinirajte kurkumu i crni papar kako biste poboljšali performanse. Kada se uzimaju zajedno, papar povećava bioraspoloživost kurkume za 2000%!

Nikad ne uzimajte ovu smjesu na prazan želudac. Ako se borite sa žučnim kamenima, konzultirajte svog liječnika prije nego što dodate kurkumu u svoj plan prehrane (kurkuma povećava proizvodnju žuči i može pogoršati vaše stanje).

Ne kombinirajte ga s lijekovima za zgrušavanje krvi poput aspirina, ibuprofena ili varfarina (marivarin, martefarin), jer kurkuma također razrjeđuje krv.

Koji je najbolji oblik konzumacije?

Većina ga ljudi doda u šalicu toplog mlijeka. Najpopularnija kombinacija je ova – Zlatno mlijeko

Poznati recept je i onaj dr. C. Andersona: Pomiješajte četvrtinu čajne žličice kurkume sa pola žličice maslinovog ulja. Dodajte mu veći prstohvat svježe mljevenog crnog papra. Pomiješajte ova tri sastojka u šalici. Ovu mješavinu možete konzumirati samostalno, ali i dodavati je raznim jelima, juhama i salatama. Samo pripazite da ako ih koristite u kuhanim jelima, ove sastojke ne pretjerano kuhajte, nego ih dodajte na samom kraju. Ako se konzumiraju sami, pomiješajte ih s malo vode.

Čaj od kurkume također je popularan:

1 šalica tople (ne tople) vode, četvrtina žličice kurkume; Sok od pola limuna; Prstohvat cimeta; 1/8 žličice meda; žličica kokosovog ulja.

Priprema:

Nakon zagrijavanja vode dodajte kurkumu, limunov sok i med, žličicu kokosovog ulja i dobro promiješajte. Kurkuma će se odmah spustiti na dno šalice, pa nastavite miješati vodu dok pijete i u potpunosti iskoristite kurkumu. Obavezno pijte vodu dok je još topla.

Dodatak kurkume u kuhanju vrlo je popularan i praktičan jer daje lijepu žutu boju i nema okusa koji poprima aromu jela. Kurkumu možete koristiti u pripremi slatkih i slanih jela. Možete ga dodati u rižoto, voćne salate, preljeve za salatu, jela od povrća, umake, kuskus, krumpir, palačinke, kolače … Obično je dovoljno samo 1/2 – 1 žličica kurkume. Ne pretjerujte, jer će jelo mirisati previše intenzivno.

Kurkumu, kad je to moguće, treba dodati jelima na kraju jer će se na taj način maksimalno sačuvati njegova ljekovita svojstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *