loading...
Ove kulture često postaju žrtve antraknoze - Magazin
loading...

To su vegetacije koje se ne podudaraju učinkovito kad se zasadu fasetirano, pa je poželjno saditi ih što je moguće više moguće.

Objašnjenje zašto jedna stvar jednostavno nije dobra za vas bi možda ležali na ovome. Osobito, uključeni u vegetaciju, gljivice ili mikroorganizme, lansiraju se sigurni kemijski spojevi koji usporavaju ili u potpunosti sprečavaju događaj biljke.

Ispod su među vegetacijom koju ne biste trebali skupiti za dobar prinos:

1. Luk i grašak

Sve sorte luka, a posebno poriluk, sprečavaju grašak da se digne. Posebno je smrtonosan za grašak za one koji ga sadi nakon češnjaka. To je posebno prikladno za vegetaciju korijena, osobito za repa, ali osim peršina i peršin.

2. KROMPIR I PARADAJZ

Zbog toga krumpir i rajčica pripadaju identičnom domaćinstvu, podjednako su osjetljivi na štetočine i bolesti. Za one koji ih zajednički sadi, zamjenjivat će se štetočine i različite bolesti. Ovo se pravilo dodatno odnosi i na paprike i patlidžane, što sada dodatno ne bi trebali biti krumpir i rajčica.

3. PEČAK I ZELE

Te se kulture obično pretvaraju u žrtve antraknoze – gljivične bolesti koja uzrokuje stvaranje crnih mrlja, ulceracija stabljika i lišća biljke ili štete na podu, osim opadanja plodova. Obično utječe na bundeve, dinje, lubenice, bobice – maline, ribizlu, jagode. Ovu vegetaciju također ne treba saditi paprikom, graškom i grahom, savjetuju vrtlari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *